Nieuws detail


Opmerkelijk: eetbaar groen in de stad verlaagt criminaliteit

Opmerkelijk: eetbaar groen in de stad verlaagt criminaliteit

 

In het bijna 15000 inwoners tellende stadje, tussen Yorkshire en Lancashire, groeien verse kruiden, lekker fruit en sappige groenten bij overheidsgebouwen, hogescholen en supermarkten. Tuintjes, kweekbedden en zelfs parkeerplaatsen staan vol verse producten die iedereen gratis mag eten. Doel van IET-programma is Todmorden geheel zelfvoorzienend in voedsel te maken.

Op dit moment zijn 70 grote kweekbedden gerealiseerd in de stad om groenten, fruit en kruiden te verbouwen. De lokale bewoners deden al snel mee aan het programma. Ze maken bovendien geen misbruik van het systeem.

"Als je een berm neemt die als vuilnisbak en hondentoilet werd gebruikt, en je maakt er een kweekbed vol kruiden en fruitbomen van, dan zullen mensen de boel niet vernielen. Ik denk dat we geprogrammeerd zijn om voedsel niet te beschadigen", zegt initiatiefneemster Warhurst. Van misbruik, vandalisme of andere criminaliteit is geen sprake. Op NaturalNews.com merkt Warhurst op dat het tegenovergestelde juist plaatvindt. Sinds het programma loopt, neemt de criminaliteit elk jaar sneller af. Ook zijn de onderlinge relaties tussen bewoners verbeterd.

Lees ook:

Nederlandse LED op zonne-energie blijkt wereldsucces

Bron: odemagazine

Londense relwijk wordt voorbeeldige zonnebuurt

Twitter

Dynamische Daken B.V. | Alle rechten voorbehouden